Épületvillamossági kiviteli terv tartalma:

a., A szerelési alaprajzokon a villamosvezetékek nyomvonalait, illetve az ezekhez tartozó vezetéktartó szerkezeteket, villamos készülékek és berendezések feltüntetésével.
b., Fővezeték terven az elosztóberendezések elhelyezésének ábrázolását, a vezetékhálózatok jellemzőinek, az elosztóberendezésekre számitott beépitett ill. egyidejű villamos teljesitményadatok, feszültségjellemzők, érintésvédelmi módok feltüntetésével.
c., A villamos elosztóberendezések vonalas kapcsolási rajzait, a kapcsolási rajzokon szereplő villamos készülékek és berendezések jellemzőinek (névleges áram, zárlati szilárdság, védettség,stb.) feltüntetésével, elosztóberendezések homlokkép rajzait felirati táblákkal, a beépitésükre vonatkozó utasitásokkal, áramút tervekkel, szükség szerint.
d., A villámvédelmi berendezés terveit a villámvédelmi fokozat feltüntetésével, szerelési és anyagminőségre vonatkozó utasitásokkal.
e., Gyengeáramú rendszerek hálózati terveit, a készülékek és berendezések telepitési helyeinek megjelölésével, az egyes rendszerek vezetékhálózatainak nyomvonalaival.
f., Épületvillamossági müszaki leirás az épületvillamossági hálózatok, rendszerek és berendezések irásos ismertetése, a teljesitmény- és fogyasztási adatok számitáson alapuló értékeivel, speciális rendszerek bemutatásával.
(191/2009. Korm.rendelet 1.sz mell. IV/4 rész)
Villamos terv
Mikor kell villamos kiviteli tervet késziteni?

Villamos kiviteli tervet nem lakóház rendeltetésű épitmények esetén kötelező késziteni.

Lakó épületek esetében 300 m2 alatti alptrület esetén un. Villamos Rendszerleirást kell késziteni. A Villamos Rendszerleirás tartalmazza a lakóépület villamos berendezéseinek felsorolását, villamos csatlakozás megoldását és rövid műszaki leirást.
300 m2 feletti alaptarületű lakóépületek esetén villamos kiviteli tervet kell késziteni.
Villamos mérnökiroda
Főmenü
Villamos terv
Villámvédelmi terv
© by insert Metrigráf Kft
Vállaljuk:
Metrigráf Kft
9028 Győr

Fehérvári u. 159/A
e-mail: info@metrigraf.hu
tel.: +36 70 9455-972
- Családi házak, közintézmények villamos hálózatának tervezését

- Ipari csarnokok, építmények
villamos tervezését

- Világitás tervezést

- Gyengeáramú hálózatok terve- zését

- Villámvédelemi berendezés ter- vezését