Épületvillamossági kiviteli terv tartalma:

a., A szerelési alaprajzokon a villamosvezetékek nyomvonalait, illetve az ezekhez tartozó vezetéktartó szerkezeteket, villamos készülékek és berendezések feltüntetésével.
b., Fővezeték terven az elosztóberendezések elhelyezésének ábrázolását, a vezetékhálózatok jellemzőinek, az elosztóberendezésekre számitott beépitett ill. egyidejű villamos teljesitményadatok, feszültségjellemzők, érintésvédelmi módok feltüntetésével.
c., A villamos elosztóberendezések vonalas kapcsolási rajzait, a kapcsolási rajzokon szereplő villamos készülékek és berendezések jellemzőinek (névleges áram, zárlati szilárdság, védettség,stb.) feltüntetésével, elosztóberendezések homlokkép rajzait felirati táblákkal, a beépitésükre vonatkozó utasitásokkal, áramút tervekkel, szükség szerint.
d., A villámvédelmi berendezés terveit a villámvédelmi fokozat feltüntetésével, szerelési és anyagminőségre vonatkozó utasitásokkal.
e., Gyengeáramú rendszerek hálózati terveit, a készülékek és berendezések telepitési helyeinek megjelölésével, az egyes rendszerek vezetékhálózatainak nyomvonalaival.
f., Épületvillamossági müszaki leirás az épületvillamossági hálózatok, rendszerek és berendezések irásos ismertetése, a teljesitmény- és fogyasztási adatok számitáson alapuló értékeivel, speciális rendszerek bemutatásával.
(191/2009. Korm.rendelet 1.sz mell. IV/4 rész)
Villamos terv
Mikor kell villamos kiviteli tervet késziteni?

(5) Az épitési vagy bejelentési dokumentáción és a költségvetési kiiráson túlmenően
.....
c., épületvillamossági kiviteli tervdokumentációt kell késziteni, ha 7 kW-nál nagyobb az épitmény elektromos áram teljesitményfelvétele.
(191/2009 (IX.15.) Korm.rendelet 22§)
Villamos mérnökiroda
Főmenü
Villamos terv
Villámvédelmi terv
© by insert Metrigráf Kft
Vállaljuk:
Metrigráf Kft
9028 Győr

Fehérvári u. 159/A
e-mail: info@metrigraf.hu
tel.: +36 70 9455-972
- Családi házak, közintézmények villamos hálózatának tervezését

- Ipari csarnokok, építmények
villamos tervezését

- Világitás tervezést

- Gyengeáramú hálózatok terve- zését

- Villámvédelemi berendezés ter- vezését